Kieliteknologia analysoi tekstipalautteet puolestasi

Lady at office (1)

Kiinni kieleen ja piilevät signaalit näkyviksi

Miten usein keräätte tekstipalautetta? Onko palautetta enemmän, kuin mitä järkevässä ajassa voidaan käydä läpi? Vai jääkö tekstipalaute jopa käytännön syistä keräämättä, kun sitä ei voida tehokkaasti hyödyntää?

Zeffin uudet ominaisuudet tarjoavat mahdollisuuden tiivistää tekstiaineistoa ja nostaa esiin sen piileviä merkityksiä. Kun aikaa vapautuu oleellisten tekstikommenttien etsimisestä, se voidaan käyttää tuottavammin muuhun työhön tai syventää aiempaa analyysia samassa aikaikkunassa.

Zeffi tarjoaa mahdollisuuden tunnistaa tekstien sävy (positiivinen - negatiivinen) kieliteknologiaa hyödyntämällä ja vetää tekstin toistuvia teemoja yhteen, sanojen taipuminen huomioiden. Yhdistämme huipputason kieliteknologiakumppanien osaamisen Zeffin erinomaiseen vastauskokemukseen ja patentoituihin raportointiominaisuuksiin.

Näyttökuva 2021-9-14 kello 12.52.19           Näyttökuva 2021-9-14 kello 12.50.14        Näyttökuva 2021-9-14 kello 12.53.45

Zeffin kieliteknologiapaketti lyhyesti

Zeffin uusi sentimenttianalyysi tunnistaa tekstin sävyn eli sen, onko teksti positiivinen vai negatiivinen. Myös sävyn voimakkuus tunnistetaan välillä -10 - +10. Samalla myös Zeffin sanapilvi muuntuu syvälliseksi sana-analyysiksi. Tämä ominaisuus auttaa ryhmittelemään palautteet sanaluokittain ja voit yhdistää analyysin eri filttereihin. Pääset tarkastelemaan haluamaasi osaa aineistosta, esimerkiksi tyytyväisten asiakkaiden käyttämiä adjektiiveja. Sentimenttianalyysi on käytössä yli 100 kielessä, myös suomessa ja ruotsissa.

Lisäetuna sana-analyysi huomioi sanojen taipumisen ja poistaa merkityksettömät täytesanat, jotka haittaavat tulkintaa. Perinteisten sanapilvien ongelma on ollut, että ne tulkitsevat eri tavoin taipuvat sanat erillisiksi kohteiksi, jolloin on vaikeaa muodostaa kokonaiskuvaa. Uusi sana-analyysi poistaa tämän ongelman myös rikkaasti taipuvissa kielissä, kuten suomessa, ruotsissa, tanskassa ja norjassa. Pääset helposti käsiin merkittävimpiin teemoihin, oli tekstisi sitten asiakaspalautetta, henkilöstön kehitysajatuksia tai strategista analyysia. Sana-analyysi on käytössä 12 kielessä, suomen ja ruotsin lisäksi isoissa eurooppalaisissa ja aasialaisissa kielissä.

Suomen-, ruotsin-, tanskan- ja norjankielisen sanapilven (sana-analyysin) osalta kumppaninamme on toinen suomalainen, pitkän linjan high tech -yhtiö, Lingsoft Oy. 

Suomenkielisen kieliteknologian tarjoaja Lingsoft lyhyesti

Lingsoft on suomalainen, yli 30 vuotta toiminut teknologiayritys. Yhtiön perustivat kieliteknologian uranuurtajat, professorit Kimmo Koskenniemi ja Fred Karlsson. Lingsoftin kielen rakenneanalyysin avulla päästään käsiksi myös rikkaasti taipuviin kieliin, kuten suomeen. Olet luultavimmin käyttänyt Lingsoftin teknologiaa jo vuosikymmenten ajan mm. Microsoft Office -paketin kielentarkistimessa.

Lue lisää kielen rakenneanalyysista.

 

Video. Miten kieliteknologia käytännössä toimii
.

 

KOKEILE >> Kieliteknologiapaketin raportti demoaineistolla (huom. pääset raportille syöttämällä sähköpostin support@zef.fi)

Uusin kieliteknologinen kokonaisuutemme - tunneprofilointi

Tunneprofiilit muodostetaan automaattisesti vapaasta tekstistä

Lisäsimme 2023 kieliteknologisia analyysimahdollisuuksia laajentamalla tekstin sävyn analyysista tunneprofilointiin. Käytännössä tunneprofiilit lasketaan noin 20 perustunteen suhteen ja näitä voidaan käyttää raportin suodattamisessa samaan tyyliin kuin vaikkapa NPS-luokkia (suosittelijat, passiiviset ja arvostelijat) perinteisesti on käytetty. Näin saat esim. tuote- tai palvelupistekohtaiset profiilit sille, millaisia tunteita asiakkaille on herännyt. Tämä voi olla ratkaisevan tärkeää tietoa tuote-, palvelu- ja prosessikehityksessä, eikä tähän tietoon ole tehokkasti päässyt käsiksi perinteisin manuaalisin menetelmin.

Haluatko kieliteknologiapaketin käyttöösi?

  1. Zeffin Master-lisenssiin paketti sisältyy. 
  2. Muussa tapauksessa ota yhteys sales@zef.fi ja kerromme lisää.