Testaa kuinka avoin mielesi on?

Luin juuri Ray Dalion kirjoittaman tuoreen kirjan Principles. Tämä on yksi parhaista kirjoista, joita olen lukenut. Ray käsittelee kirjassaan syvällisesti elämän salaisuuksia niin yksilön kuin organisaation näkökulmasta.

Raylla on meriitit puhua. Hänen yrityksensä Bridgewater on historian menestynein sijoitusyhtiö tuotolla mitattuna. Heidän menestyksen salaisuus on ainutlaatuinen kantaviin arvoihin perustuva yrityskulttuuri sekä heidän kehittämät älykkäät sijoittamisen algoritmit. Ray on listattu useissa kansainvälisissä listauksissa, mukaan lukien Time 100 vaikutusvaltaisinta ihmistä ja Bloombergin 100 maailman rikkainta ihmistä jne..


Kirjassa on lukuisia kohtia, jotka kolahtivat kovaa. Yksi tällainen asia oli kappale, jossa Ray käsitteli mielen avoimuutta ja sulkeutuneisuutta. Hän rakensi systemaattisesti Bridgewaterin yrityskulttuurin rekrytoimalla mieleltään avoimia henkilöitä ja välttämällä sulkeutuneita. Tämä aihe oli niin mielenkiintoinen, että otin hänen listaamat asiat ylös ja rakensin ZEFillä testin, jolla kuka tahansa voi testata omaa mielen avoimuuttaan helposti. Käy kokeilemassa itseäsi alla olevassa testissä. Ray korostaa, että on äärimmäisen harvinaista kohdata henkilö, jolla ei olisi kehitettävää mielen avoimuudessa. Joten jos lukusi ei ole 100% ja kehitettävää löytyy, et varmasti ole minun kanssani ainoa. :)

Testin lopusta pääset myös katsomaan raportin, jossa näet miten muut siihen mennessä testin tehneet ovat kysymyksiin vastanneet. Iloisia hetkiä testin kanssa!

 

Ray Dalion kuvaus avoimen luonteen hyvistä ominaisuuksista:
- Hän on syvästi kiinnostunut ymmärtämään syyt, miksi toiset ihmiset ajattelevat miten ajattelevat. Tämä ymmärrys auttaa häntä viemään ideansa aivan uudelle tasolle.
- Hän ei suutu kun hänen ideoita haastetaan. Hän on aidosti kiinnostunut parantamaan ideaansa edelleen saadun palautteen pohjalta.
- Hän kyselee kysymyksiä sen sijaan, että esittäisi mielipiteitä. Dalion mukaan sulkeutuneet ihmiset ovat ensisijaisesti tuomassa oman mielipiteensä esille, vaikka eivät olisi tietoisia kaikista taustatiedoista.
- Hän suhtautuu ystävällisesti uusien ehdotusten esittäjiin, eikä ajattele kriittisten mielipiteiden esittäjistä huonosti.
- Hän on kiinnostunut kuuntelemaan enemmän, kuin puhumaan itse. Tästä syystä hän oppii enemmän ja myös tekee parempia päätöksiä.
- Hän on jatkuvasti nöyrä oppimaan lisää ja hän myös tiedostaa, että hänen alkuperäinen idea voi parantua paljon edelleen.
- Kokonaisuudessaan avoimen mielen omaava ihminen toimii kaikissa tilanteissa paremmin kuin mieleltään sulkeutunut ihminen.

Rakenna oma testisi:

Kokeile ilmaiseksi >>