Taustatietojen käyttö anonyymissa kyselyssä

Mietitkö, miten kysely voidaan tehdä anonyyminä ja kuitenkin saada tietoa eri tyyppisten vastaajien vastauksisa?

Etenkin henkilöstökyselyjä tekevät ovat pitkään toivoneet mahdollisuutta käyttää osaa taustatiedoista anonyymeissa kyselyissä. Olemme kehittäneet järjestelmää vastaamaan tarpeitanne ja nyt meillä on ilo julkistaa uusia tasoja vastaajien anonymiteettiin.


Kolme anonymiteetin tasoa:

  • Tunnistettu: Voit linkittää kaikki nykyiset ja mahdolliset uudet kontaktien tiedot mukaan tarkasteluun raportoinnissa. Tätä vaihtoehtoa suositellaan käyttämään, ellei anonymiteettiin ole erityistä tarvetta.
  • Anonyymi: Vain erikseen valitut kontaktien tiedot kopioidaan mukaan raportointia varten. Tiedot kopioidaan ja liitetään vastaajaan kutsun lähetyshetkellä ja niitä ei voi enää päivittää myöhemmin. Kontaktia itsessään ei liitetä vastaajaan.
  • Anonymity certified: Vastauksista tehdään täysin anonyymeja ja vastaajat saavat sähköpostiinsa anonyymin vastauslinkin, joka ei sisällä mitään tunnistetta, josta vastaaja voitaisiin päätellä. Vastaajalle anonyymiys viestitään näyttämällä Anonymity Certified -kuvaketta. HUOM! Vastausten muuttaminen täysin anonyymeiksi estää kontaktien mukana tuomiesi taustatietojen (esim. yritys, osasto tai asiakasryhmä) liittämisen tarkasteluun. Jos haluat, voit kysyä nämä asiat kyselyssä liittämättä niitä taustatiedoiksi.

    Kokeile ilmaiseksi >>

Kuva. Esimerkki anonyymin kyselyn taustatietojen valinnasta.

Kuva 15.4.2020 klo 9.18

Keskimmäinen vaihtoehto, jossa on mahdollista valita raportoinnissa tarvittavia taustatietoja mukaan harkinnan mukaan on uusi ominaisuus. Tunnistettu ja 'anonymity certified' -tasot ovat olleet Zeffissä käytettävissä jo pidempään. Pääset tekemään valinnan vastaajien anonymiteetista kutsuja lähetettäessä. Anonyymilla vastaaminen ja taustatietoihin perustuva analyysi avaavat aivan uusia mahdollisuuksia HR-tutkimukseen ja esimerkiksi markkinatutkimukseen. Zeffi suosittelee kokeilemaan. 

 

Ole yhteydessä jos haluat kuulla lisää,

 

Zeffin Customer Success -tiimi

support@zef.fi

010 4237900