Teetkö bisnestä Skandinaviassa? Uutta: Tanskan ja norjan sana-analyysi

maksym-potapenko-I17LBNJq9q8-unsplash

Kieliteknologia auttaa vastaamaan kiperiin miksi-kysymyksiin

Zeffin raportointi on jo perinteisesti ollut vahva apu organisaation johdolle ja kehittäjille. Kun voidaan tehokkaasti saada selville asiat, joiden vastaajaryhmä odottaa toteutuvan nykyistä paremmin, voidaan rajalliset kehittämispanokset suunnata tuottavammin. 

Vapaa teksti on taustoittanut Zeffin vahvaa laadullista analyysia, mutta laajojen aineistojen tapauksessa ei ole ollut helppo saada muodostettua kokonaiskuvaa tekstin sisällöstä. Zeffi lanseerasi syyskuussa 2021 ensimmäisenä kyselytyökaluna suomen ja ruotsin kielten vapaan tekstin analyysin, joka huomioi sanojen taipumisen eli auttaa näkemään kattavasti eri asiasanojen (sekä sanaluokkien) esiintymisen.

Kielellinen aineisto tuo uuden ulottuvuuden laadulliseen analyysiin.

 

Sivun yläosan kuva / Picture on top of the page: Maksym Potapenko / Unsplash

 

Kuvat. Sentimentti- ja sana-analyysi antavat hyvän näkyvyyden tekstin merkityksiin.

BCDD4CFE-C6AB-4AEC-82D4-943EFB41DFA7         

Tanska ja norja mukaan - skandikielet nyt hyvin edustettuina

Zeffi lanseerasi samat sana-analyysi ominaisuudet myös tanskan ja norjan kieliin, jotka kotimaisten kielten tavoin ovat rikkaasti taipuvia ja siten olleet perinteiselle sana-analyysille (esim. sanapilvet) haastavia.

Kun vapaa teksti voidaan koneellisesti purkaa pienimpiin kielellisiin osatekijöihinsä, sen tehokkaampi analyysi mahdollistuu ja tämä tukee tiedolla johtamista teidänkin organisaatiossanne. Pohjoismaisten kielten sana-analyysissa Zeffi hyödyntää toisen suomalaisen pitkän linjan teknologiayhtiön, Lingsoft Oy:n, kehittämää kielen rakenneanalyysia. Kaikkiaan Zeffi tukee sentimenttianalyysia 108 kielessä ja sana-analyysia 14 kielessä.

Haluatko kuulla tarkemmin, mistä kieliteknologiassa on kyse?

Pidimme 30.3.2022 tilaisuuden, jossa käsiteltiin laajemmin, miten Zeffin kieliteknologia toimii. Lue lisää ja katso videot sivustoltamme

 

 

Janne Vainikainen, Zeffi, Principal Consultant

janne.vainikainen@zef.fi