Johtaminen muutoksessa - Riku Heinonen, Integrata

Johtaminen muutoksessa - Riku Heinonen, Integrata

Johtaminen muutoksessa -sarja saa vihdoin jatkoa ja tällä kertaa olemme saaneet vieraan Suomen parhaasta työpaikasta (GPTW 2018). Kyseessä on Riku Heinonen
Integratasta. Integrata tarjoaa asiakkailleen muun muassa erilaisia henkilöstöhallinnon ratkaisuja. 

Kuuntele podcast tai lue tiivistelmä alta:

(Editointi Marja Liikala)

Johtaminen muutoksessa on HR-ammattilaisille sekä yritysjohdolle suunnattu podcast-sarja. Haastattelemme kymmentä suomalaista yritysjohtajaa tulevaisuuden johtamisesta sekä rekrytoinnista. Kaikki haastattelut julkaistaan ZEFin blogissa vuoden 2018 aikana. Kuuntele muut jaksot täältä.


Mikä tekee Integratan yrityskulttuurista ainutlaatuisen?

Tähän on helppo vastata, sillä vastaus on tietenkin ihmiset. Integrata sai alkunsa noin kymmenen vuotta sitten, kun minä ja muut Integratan perustajat päätettiin, että halutaan tehdä semmoinen työpaikka, jossa itse viihdymme. Olimme ennen Integratan perustamista olleet töissä yrityksessä, joka kasvoi nopeasti useiden yritysostojen kautta. Tämä aiheutti nopeasti ongelmia, sillä yhteistä kulttuuripohjaa ei oltu luotu ja työyhteisö alkoi kipuilemaan tilanteesta johtuen. 

Me pyritään olemaan hyvä yritys ja koko ajan kehittämään siitä vieläkin parempi.

 

Jo perustamisvaiheessa päätimme, että kasvatamme firmaa rekrytoinnin avulla ja luomme samalla vahvan yrityskulttuurin yhdessä. Tätä tukee myös se, ettei perustajille olla tehty exit-strategiaa. Tarkoituksena on tehdä hyvä ja pitkäaikainen työpaikka meille kaikille.  Yhtenäistä yrityskulttuuria varten laadimme manifeston, joka toimii meidän ohjenuorana. 

Meillä menestystarinoita tai töitä ei tehdä yksin. Siksi ollaan muun muassa kirjoitettu meidän manifestoon, että meillä uskotaan siihen, että yhdessä ollaan enemmän kuin yksin. Meillä johtoryhmää kutsutaankin aputiimiksi, sillä sen tarkoituksena on mahdollistaa muiden tiimien onnistuminen.

Kuinka GPTW-voitto on vaikuttanut Integrataan?

Voitto on ainakin lisännyt mahdollisten asiakkaiden sekä työnhakijoiden kiinnostusta meidän yritystä kohtaan. Meille on myös tärkeää, että yritystä voidaan johtaa laadukkaan tiedon avulla. Pyrimme jatkuvasti kuulustelemaan ja keskustelemaan ihmisten kanssa siitä, miten me voitaisiin tehdä asiat paremmin.  

Kumpi tulee ensin: asiakas vai henkilöstö?

Mun maailmassa henkilöstö tulee aina ensin. Uskon, että kun pidämme huolta henkilöstöstä, niin he pystyvät pitämään parempaa huolta asiakkaistamme. Meillä myös asiakas on vahva osa tiimiä. Meille tiimi sana tarkoittaa koko meidän yritystä, sillä me ollaan yhtenäinen tiimi, johon myös asiakas kuuluu.


Kuinka teillä pidetään huolta henkilöstön hyvinnoinnista?

Viime vuosina meidän henkilöstömäärä on ollut kovassa kasvussa, mutta ollaan koko ajan pyritty kuuntelemaan henkilöstöä ja saamaan palautetta sekä uusia ideoita. Hyvinä esimerkkeinä esimerkiksi meidän toimitilojen uudistaminen ja kiky-sopimuksen syntyvän "ylimääräisen" työajan käyttäminen yhdessä liikkumiseen.


Mikä on teidän suurin haaste tällä hetkellä?

Suurin haaste meille on kasvu. Meillä kasvu on tarkoittanut muutakin kuin liikevaihdon kasvua - esimerkiksi uusia rekrytointeja. Rekrytointiin voisinkin antaa vinkin: jos rekrytoitte, siihen kannattaa panostaa. 

Kun jo vuonna 2016 huomattiin, että kasvua on alkanut tulla, niin tehtiin silloisen tiimin kanssa harjoitus, jonka keskiössä oli kysymys: millainen työpaikka meidän pitäisi olla, jotta sinä olisit meillä vielä töissä vuonna 2020? Saman idean pohjalta toimitaan myös nyt.


Kuinka olette hoitaneet palkitsemisen asiantuntijaorganisaatiossa?

Meillä on toki tavallisen kuukausipalkan lisäksi erilaisia bonusmalleja. Ollaan myös määritetty kaikkien yhteinen reissutavoite, jonka saavutettua tehdään koko porukalla reissu esimerkiksi ulkomaille.

Tämän lisäksi meillä toimii ilmiantokulttuuri. Kokoonnumme kerran kuukaudessa koko tiimin kesken ja silloin kuka tahansa voi ilmiantaa kenet tahansa hyvistä suorituksista.

Henkilöstökysely on helppo tapa ymmärtää omaa henkilöstöä paremmin. Tutustu kattavaan kyselyoppaaseemme. Löydät oppaasta runsaasti ohjeita onnistuneen henkilöstökyselyn toteuttamiseen.

New Call-to-action