Rakenna oma verkkotestisi helposti

Olet varmasti törmännyt verkossa erilaisiin testeihin, esimerkiksi kampanjoiden yhteydessä. Testin rakentaminen onnistuu Zeffi-käyttäjältä muutamalla yksinkertaisella työvaiheella itsenäisesti ja tarvittaessa rakennamme testejä myös palveluna. Yksi suosittu esimerkki testeistä on oma persoonallisuustestimme, joka on tulossa kesän aikana myös valmiskyselynä käyttöönne.

Lady wondering yellow-1

Millainen testityyppi teille sopisi?

Vastaus riippuu siitä, millaisiin haasteisiin olette vastaamassa, mutta testeistä on apua yllättävän monessa asiassa. Jos painitte sen haasteen kanssa, kuinka löytää sopivia työnhakijoita esimerkiksi hakemallenne ryhmälle suunnattu rekrytointitesti toimii oikein hyvin sopivien kandidaattien aktivoimisessa ja rakentaa samalla yrityskuvaanne.

Jos puolestaan haluatte tavoittaa uusia asiakkaita, sosiaalisessa mediassa tai suosituilla verkkosivuilla leviävät, usein leikkimieliset, testit herättävät huomion ja toimivat hyvin esimerkiksi yhteystietojen keruussa myynnin ja markkinoinnin tarpeisiin. Vastaavat testit toimivat hyvin myös messukäytössä. Pari esimerkkiä: Autopersoonallisuustesti (AutoJerry),  työyhteisön Happotesti (Profiant) ja Ketteryystesti (Azets Insight ja Zeffi).

Yksi paljon lisäarvoa tuovista testityypeistä ovat tuotevalitsimet. Tuote- tai palveluvalitsimessa asiakkaan tarve ja teidän valikoimanne kohtaavat. Logiikka on aivan samanlainen kuin Zeffin vaalikoneissa, joissa etsitään vastaavasti sopivinta ehdokasta. Tuotevalitsimen toteuttaminen onnistuu käytännössä aivan samalla tavalla kuin muunkin testin. Tunnettu tuotevalitsimemme on esimerkiksi Business Finlandin Talent Boost -mittari, josta voit lukea lisää aiemmasta blogikirjoituksestamme

Kokeile ilmaiseksi >>

 

Kuinka verkkotesti sitten laaditaan?

Testin laatiminen on yksinkertaista. 1) Valikoi noin 10-20 kysymystä, jotka ovat mielellään laadullisia väittämiä eli kuvaavat sitä millainen vastaaja on, 2) suosi kysymystyyppinä janaa, joka antaa testitulosten laadintaan tarvittavaa erottelykykyä, 3) lisää kyselyn loppuun kiitossivu, 4) vaihda kiitossivun tyypiksi pisteytetty lopputulos, 5) laadi haluamasi määrä lopputuloksia ja kirjoita niihin kuvaavat tekstit, 6) pisteytä kukin lopputulos "kolme pistettä" -symbolin takaa ja 7) lisää sopivat kuvat ja painikkeet lopputuloksiin.

Kuva. Esimerkki pisteytetystä lopputuloksesta.

Edellä kuvattu resepti on pikaohje siihen, miten verkkotestin saa toteutettua. Aivan kaikkea siihen ei toki ole saatu mahtumaan. Esimerkiksi kysymysten pisteyttämisessä on muutamia huomioitavia asioita, jossa onkin sitten ainesta jo omaan erilliseen blogipostiinsa. Jos sinulla on kysyttävää testien rakentamisesta, autamme Zeffin Customer Success -tiimissä mielellämme! 

 

Kesäterveisin,

Janne Vainikainen

Customer Success Director, Zeffi

janne.vainikainen@zef.fi