Haastattelussa Perttu Ahvenainen - Häviävätkö toimistot tulevaisuudessa?

Haastattelussa Perttu Ahvenainen - Häviävätkö toimistot tulevaisuudessa?

Vierailimme Taitorin uudella toimistolla Helsingin Hakaniemessä ja keskustelimme Perttu Ahvenaisen kanssa työn muutoksesta ja tulevaisuuden työtiloista. Tällä hetkellä Perttu toimii Taitorin myynnin ja markkinoinnin vetäjänä, joka kehittää mm. tilavaraus- ja tilanhallintapalvelua, jonka avulla yritykset voivat tehostaa omien tilojensa käyttöä. 

Häviävätkö toimistot tulevaisuudessa?

On kaksi eri näkökulmaa, joiden kautta asiaa voisi lähteä tarkastelemaan. Esimerkiksi työntekijänä minulle on aivan sama kuka tilan oikeasti omistaa, ja olenko yrityksen omassa toimistossa vai en. Yrittäjänä sen sijaan olen todella ylpeä omasta toimistostani ja toisaalta yrityksemme tarvitsee oman tilan, jossa voimme esitellä tekemiämme ratkaisuja. Loppujen lopuksi, kaikki eri näkemykset johtavat samaan pisteeseen missä työtilan tulee oikeasti tukea henkilön tekemää työtä.

Lataa ilmainen opas: Kuinka johdat hyvää yrityskulttuuria

Mitä haasteita liikkuva työ tuo mukanaan?

Olin Helsingin Vallilassa etsimässä sopivaa tilaa kahden tunnin videoneuvottelulle, ja päädyin menemään ensin Vallilan legendaariseen Mäkkäriin. Taustalla soinut DJ Bobo ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen valinta tulevaa neuvottelua mielessä pitäen, joten päädyin googlaamaan sopivia kahviloita Vallilan alueelta. Samalla kirjoitin Twitteriin ongelmastani löytää videoneuvotteluun sopivaa tilaa lyhyellä varoitusajalla. Onneksi OP:n Erno Jeskanen oli huomannut twiittini ja kertoi että heidän konttorinsa aulasta löytyisi minulle sopivat tilat ja samalla uusi asuntolaina. Päädyin lopulta pitämään videoneuvotteluni toisen yrityksen aulasta käsin, kiitos Ernon. Tässä tarinassa työn tekijä ja työtila löysivät siis onnellisesti toisensa. Näin helppoa se ei kuitenkaan aina ole.

Liikkuvan työn lisäksi myös liikkuvat työtilat tulevat enemmän esille tulevaisuudessa. Näissä tapauksissa henkilö voisi tilata esimerkiksi Uberin kautta itselleen kyydin, jonka aikana hän pystyy keskittymään töiden tekemiseen matkustaessaan kohti seuraavaa tapaamista.

Työtilojen keskitetty markkinapaikka:
www.loossi.fi

Kuuntele koko haastattelu: