Parhaiden yrityskulttuurien ytimessä on ihminen

tumblr_nnxxiiycRo1slhhf0o1_1280

Käsite ”yrityskulttuuri” on viime vuosien aikana ponnahtanut esiin toden teolla. Yritykset keskittyvät yhä enemmän onnistuneen kulttuurin rakentamiseen maksimoidakseen työn ilon ja tehokkuuden sekä houkutellakseen uusia intohimoisia lahjakkuuksia riveihinsä. 

Suomessa erityisesti Great Place to Work on tehnyt loistavaa työtä konsultoimalla kaikenkokoisia organisaatioita johtamiskäytäntöjen uudistamiseksi ja listaamalla vuosittain Suomen parhaat työpaikat. Meilläkin on ollut ilo ja kunnia olla mukana tuolla listalla kahtena viime vuonna. 

Mutta mikä mahtaa olla innostavan ja menestyksen takaavan yrityskulttuurin salaisuus? Mikä yhdistää eräiden maailman menestyvimpien yritysten johtamiskäytäntöjä? 

Monelle tulee median nostamista yrityskulttuureista mieleen ensimmäisenä pingispöydät, toimistokoirat, liukumäet ja muut toinen toistaan hauskemmat yksityiskohdat. Google tunnetaan työsuhde-etujen tarjoamisesta kenties parhaiten: kuntosalien, uima-altaiden ynnä muiden lisäksi Google tarjoaa työntekijöilleen kaikenlaista ilmaisista ruoista ja juomista, kampaajaan sekä pyykkipalveluun.

Kaikenlaiset edut ja hauskan yhteisen tekemisen mahdollistavat vermeet saattavat toki lisätä työn iloa ja työyhteisön fiilistä. Väitämme kuitenkin, ettei innostavan ja menestyksen takaavan yrityskulttuurin keskiössä ole Las Vegasia jäljittelevä toimisto.

Sen sijaan kaiken ytimenä on ihminen. 

Parhaissa yrityskulttuureissa jokainen työntekijä huomoidaan ainutlaatuisena yksilönä ja keskinäisen luottamuksen synnyttämiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Vallitsee ns. Giftwork-kulttuuri, joka perustuu kaupankäyntikulttuurin sijaan yhteisen hyvän pyytettömään jakamiseen ja voimaannuttavaan vuorovaikutukseen. Sisäinen motivaatio, innostus ja luovuus kukoistavat!

Tällaisen kulttuurin rakentaminen ei vaadi edes merkittävää taloudellista satsausta - kuunteleminen, kiittäminen, välittäminen ja innostaminen kun ovat ilmaisia - eikä niiden ROI:kaan ole hassumpi.

Ihmislähtöisen kulttuurin rakentaminen nimittäin näkyy takuulla yrityksesi tuloksessa!

Olemme nyt koonneet ilmaisen oppaan, jossa valotamme mielestämme oleellisia tekijöitä, joita hyvän työpaikan rakentamisessa kannattaa ottaa huomioon. Toivomme, että opas toimii inspiraation lähteenä sinun työpaikallesi parhaiten sopivien käytäntöjen kehittämiseksi! 

Lataa opas ja saat mm. 6 vinkkiä innostavan yrityskulttuurin rakentamiseen:

Kiitos latauksesta ja onnea hyvän työpaikan rakentamiseen! :)