Kyselytyökalut Suomessa: kuinka valitset sinulle sopivan kyselytyökalun?

Kyselytyökalut Suomessa: kuinka valitset sinulle sopivan kyselytyökalun?

Erilaiset sähköiset kyselyt ovat olleet osa tiedonkeruuta jo pitkän aikaa. Kyselyiden rakentamiseen tarkoitettuja työkaluja löytyy myös enemmän kuin koskaan ennen. 

Listasimme avuksesi Suomessa tunnettuja kyselytyökaluja ja kävimme läpi niiden tärkeimmät ominaisuudet. Vertailussa käytetyt tiedot on kerätty työkalujen omilta sivuilta, eikä tuotteiden käytettävyyttä ole huomioitu listauksessa. Listauksessa eri ominaisuuksia on nostettu valikoidusti esille sen perusteella, mitä ominaisuuksia on mainittu kyselytyökalun verkkosivuilla. Kaikkia työkaluja yhdistää seuraavat seikat: kyselyt toimivat responsiivisesti kaikilla laitteilla, kyselyiden ulkoasua voi muokata ja ne soveltuvat yrityskäyttöön.

Kyselytyökalun valinnassa kannattaa ensisijaisesti kiinnittää huomiota muun muassa raportointiin, vastaajan vastauskokemukseen sekä kysymystyyppeihin. On tärkeää myös pyrkiä siihen, että valittua työkalua voidaan hyödyntää eri tiimeissä.

Toivottavasti tämä lista auttaa sinua löytämään juuri teidän tarpeeseen sopivan kyselytyökalun. Listan koostaja edustaa ZEF Oy:tä.

 

Zeffi-kyselytyökalu - Kauniita ja älykkäitä kyselyitä

Suomalainen Zeffi on käyttäjäystävällinen kyselytyökalu, jolla voit toteuttaa kaikki tarvitsemasi kyselyt. Zeffi toteuttaa myös kyselyitä palveluna.

Zeffi-kyselytyökalun eduiksi voi nostaa esille erityisesti kaksi tekijää. Työkalun ensimmäisenä etuna on nelikenttäkysymystyyppi. Sen avulla vastaaja voi arvioida yhden kysymyksen kohdalla kahta eri asiaa (esimerkiksi kysytyn asian tärkeyttä että sen onnistumista). Toisena etuna nousee patentoitu ZEF-menetelmä, jonka ansiosta tuloksien analysoija välttää asennevääristymän aiheuttamat virhetulkinnat sekä näkee yhden kuvan kautta yrityksen vahvuudet ja kehittämisalueet.

Edut tiivistettynä:
+ Nelikenttäkysymystyyppi
+ Raportoinnin interaktiivisuus ja patentoitu ZEF-menetelmä
+ Kyselyiden pelimäinen ulkoasu

Hinta: 
Voit aloittaa Zeffin käytön ilmaiseksi ja maksaa vain todellisen käytön mukaan. Zeffissä on neljä erilaista lisenssityyppiä.

Verkkosivut:
https://zef.fi/

Aloita Zeffi-työkalun kokeilu

Surveypal - Mittaa ja kehitä asiakaskokemusta

Tampereelta lähtöisin oleva Surveypal on monipuolinen kyselytyökalu palautekyselyiden tekoon ja hallintaan. Työkalu soveltuu esimerkiksi asiakapalaute- ja henkilöstökyselyihin.

Surveypalin etuutena voisi nostaa esille kyselyiden integroitavuuden erilaisiin CRM-järjestelmiin. Työkalu integroituu esimerkiksi Zendesk-, Servicenow- ja Salesforce -ohjelmistoihin. Tämän lisäksi kyselyiden ulkoasua on helppo muokata. Käyttäjä pääsee muun muassa lisäämään organisaation logon, fontit ja värit kyselyyn. 

Tärkeimmät edut:
+ Integraatiot
+ Helposti muokattava ulkoasu

Hinta:
Työkalun hintaa ei kerrota sivuilla.

Verkkosivut:
http://www.surveypal.com/fi/

 

Webropol - Online-kyselytutkimukset ja -analyysit

Kotimainen Webropol on kyselytyökalu, jonka avulla teet kyselyt nopeasti ja saat monipuoliset raportit vastaajamääristä riippumatta. Se on Pohjoismaissa yksi eniten käytetyimmistä kyselytyökaluista. Käyttäjä voi myös luoda erilaisia nettitestejä työkalun avulla. 

Webropolin eduiksi voisi nostaa sen suorituskyvyn ja tietoturvan. Webropolin sivuilla luvataan raportin avautuvan jopa kahdeksassa sekunnissa. Tämän lisäksi työkalu säilyttää kaikki henkilötiedot EU:n sisällä. Palveluun on saatavilla myös erilaisia lisämoduuleja.

Tärkeimmät edut:
+ Tietoturva
+ Raporttien suorituskyky

Hinta:
Työkalun hintaa ei kerrota sivuilla, mutta hinnoittelun on kuitenkin mainittu olevan selkeä.

Verkkosivut:
http://webropol.fi/

 

Survey Monkey - Saa tarvitsemasi vastaukset

Yhdysvaltalainen Survey Monkey on tämän hetken suosituimpia kyselytyökalua. Työkalun voi ottaa käyttöön ilmaiseksi, mutta työkalun ammattimainen käyttö vaatii kuitenkin maksullista lisenssiä.

Survey Monkeyn etuna on sen monipuoliset kysymystyypit ja työkalusta löytyvät lukuisat valmiit kyselypohjat. Tänä vuonna tehdyn suuremman käyttöliittymäpäivityksen jälkeen työkalu on myös erittäin helppokäyttöinen.

Tärkeimmät edut:
+ Käyttöönotto ei maksa mitään
+ Paljon valmiita kyselypohjia

Hinta:
Työkalulla on monta eri lisenssityyppiä, joiden vuosihinta vaihtelee 39 € - 1188 € välillä. Hinta perustuu muun muassa vastaajien määrään. 

Verkkosivut:
https://fi.surveymonkey.com/

 

Questback - Yritysten palautteenhallinnan alusta 

Norjalainen Questback tarjoaa työkalua palautteiden keräämiseen. Se on erikoistunut erityisesti henkilöstö- ja asiakaskokemuksen kehittämisen tueksi sekä markkinatutkimuksen tekoon.

Questback on selvästi suunnattu enemmän ammattimaiseen käyttöön, joka näkyy sen ominaisuuksissa. Questbackin suurimmat edut ovat muun muassa hyvät integraatiomahdollisuudet sekä monipuoliset raportointiominaisuudet.

+ Integraatiot
+ Monipuoliset raportointityökalut

Hinta:
Työkalun hintaa ei kerrota sivuilla.

Verkkosivut:
https://www.questback.com/fi/

 

Kyselynetti

Kansainvälisesti operoiva Kyselynetti on sveitsiläisen Enuvon kehittämä kyselytyökalu.  Kyselynetin avulla voit helposti toteuttaa mobiilille optimoituja kyselyitä sekä tutkimuksia. Kyselynetti soveltuu hyvin esimerkiksi monikielisiin tiimeihin, sillä työkalusta löytyy 12 eri kieliversiota.

Kyselynetti sopii hyvin etenkin yrityksille, jotka toteuttavat yksittäisiä kyselyitä. Kyselynetin kaikki raportit ovat 
reaaliaikaisia sekä ne on helppo ladata pdf-, png-, csv- ja xlsx- muodossa.

Edut tiivistettynä:
+ Kattavat kysymystyypit
+ Suomenkielinen kyselytyökalu
+ Ilmainen opiskelijoille

Hinta: 
Lisenssin vuosihinta on alkaen 499 euroa vuodessa.
Kyselynet-työkalulla voi tehdä myös yksittäisiä kyselyitä.

Verkkosivut:
https://www.kyselynetti.com/

Google Forms

Yksi maailman käytetyimmistä kyselytyökaluista, Google Forms, on kaikille avoin kyselytyökalu, jolla teet yksinkertaiset kyselyt ja palautelomakkeet nopeasti yhdellä istumalla. 

Google Formsin etuna, mutta myös haittapuolena, on sen yksinkertaisuus. Työkalu soveltuu kuitenkin hyvin esimerkiksi opiskelijoille tai vapaa-ajan toimintaan.

Edut tiivistettynä:
+ Helppo käyttää
+ Täysin ilmainen työkalu

Hinta:
Google Forms on täysin ilmainen työkalu.

Verkkosivut:
https://www.google.com/forms/about/

 

Lue seuraavaksi:

Sopisiko digitaalinen kyselytyökalu teidän yrityksellenne?

Luo kyselyOnline-opas: Luo kysely

 

 

Sinua voivat kiinnostaa myös seuraavat:

New Call-to-action

Kyselylomakkeen laatiminen - opi keräämään laadukasta ja tarkkaa tietoa kyselyiden avulla!