Kuvakysymyksellä tyyliä ja tarkkuutta seuraavaan kyselyysi

Mitä on hyvä vastaajakokemus kyselyssä? Onko kyse siitä, että vastaaja näkee tarkalleen, minkä vaihtoehdon hän on valitsemassa? Vai sitä, että kysely miellyttää silmää ja vetoaa tunteisiin? Ehkä kyse on molemmista.

Se mikä on varmaa, on kuvien voima viestinnällisenä työkaluna, joka kannattaa ottaa osaksi digitaalisten sisältöjen - kyselyjen, tuotevalitsimien, infograafien - laatijan työkalupakkia.

Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa

Aiemmat hyvät, graafiset kysymystyypit ovat saaneet kumppanikseen uuden kuvakysymystyypin. Kuvia voi tuoda integroidun kuvapankin kuvista helposti hakemalla tai design botilla omalta verkkosivultanne. Kuvia voidaan myös tuoda suoraan tiedostomuodossa eli vaikkapa karttakuvien tai tuotekuvien tuonti on vaivatonta. Alla pieni esimerkki palautteenkeruusta verkkosivulle upotetussa testissä.


Tämä toimii myös tuotevalitsimen tyyppisissä käyttötapauksissa. Tässä kevyt harjoitus auton käyttövoiman valitsemisesta, aloittaen kuvakysymyksellä:

 

Miten kuvakysymyksen laatiminen käytännössä tapahtuu

Se on helppoa! Zeffissä on uusi kysymystyyppi nimeltä Kuvavalinta. Kysymystyyppiä voi käyttää tavallisen vaihtoehto- tai monivalintakysymyksen asemesta. Kuvat voit valita samoista lähteistä, kuin vaikkapa taustakuvat valitaan eli Design botin avulla verkkosivuiltanne, Zeffiin integroidusta laajasta Unsplash-kuvakirjastosta tai lataamalla haluamasi tiedosto koneeltasi.

Kuva. Kuvavalinnan laatiminen tapahtuu valitsemalla yksi kerrallaan sopivat kuvat.

Lopuksi

Huomaathan, että samassa yhteydessä Zeffiin on tuotu myös mahdollisuus tuoda videoita infokorteille, kiitossivulle sekä tervetuloa-sivulle. Katso esimerkki upotetusta videosta. Tämä mahdollistaa esim. tuotelanseerauksissa tai perehdytyksessä mielenkiintoisia uusia toteutustapoja. Taas on hieman helpompi vastata asiakkaiden ja henkilöstön tarpeisiin!

Lukuvinkki: Oliko yllä oleva teille hyödyllistä tietoa? Sinua saattaa kiinnostaa myös uusi tapa kerätä  Google Reviews -arvioita helposti Zeffillä.

 

Millainen olisi sinun kyselysi?

Kokeile ilmaiseksi >>