Kyselyt haltuun:  Asiakaspalautteen kerääminen

Kyselyt haltuun:  Asiakaspalautteen kerääminen


Oletko miettinyt, miten valtava määrä tietoa asiakkaillasi on liiketoiminnastasi? Nykyiset ja entiset asiakkaasi tietävät yrityksesi toiminnan onnistumisesta enemmän kuin osaat arvatakaan. He tietävät täsmälleen, millä osa-alueilla onnistut ja mitkä sen sijaan kaipaavat hieman korjausta.


Usein luullaan ettei palautteen antaminen innosta kuin pettyneitä asiakkaita. Monet asiakkaat kuitenkin haluavat osallistua toimintasi kehittämiseen, sillä toiminnan kehittäminen auttaa myös heitä. Asiakkaan näkökulmasta palautetta ei aina kuitenkaan osata kerätä sopivin menetelmin, houkuttelevasti, oikeaan aikaan ja suunnitelmallisesti. Muistatko sinä, milloin te keräsitte viimeksi palautetta?

Miksi palautekyselyitä kannattaa tehdä?

Asiakaspalautekyselyt ovat usein helpoin keino kerätä tietoa ja ylläpitää vuoropuhelua asiakkaidenne kanssa. Asiakaspalautekyselyillä voit kerätä muun muassa tietoa asiakaspalvelun nopeudesta, tuotteen toimivuudesta ja suositteluhalukkuudesta.

Tämän palautteen avulla pääset näkemään esimerkiksi mitä kehitettävää toiminnassasi on ja millä osa-alueella onnistunut jo tällä hetkellä. Onnistunut palautteenkeruu vie parhaassa tapauksessa asiakaskokemuksenne kokonaan uudelle tasolle. 

Millainen olisi teidän älykäs kyselynne?

Kokeile ilmaiseksi >>

Viisi vinkkiä palautekyselyiden tekoon

Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla pääsette helposti alkuun. On hyvä muistaa, että asiakkaasi ovat valmiina auttamaan yritystäsi kehittymään, kunhan tarjoat heille siihen mahdollisuuden.

1. Panosta selkeyteen
Pyri pitämään kyselysi mahdollisimman tiiviinä. Kattavan ja helposti hyödynnettävän tiedon keräämiseksi kyselyt voi myös tehdä pienissä osissa niin, että palautetta kerätään jokaisesta yrityksen toiminnosta erikseen.

2. Suosi väittämiä
Kyselyn vastaaja on aina yksittäinen ihminen ja väittämien avulla vastaaja pystyy helpommin kertomaan henkilökohtaisesta kokemuksestaan. Esimerkiksi: “Olen tyytyväinen saamaani palveluun.”  

3. Hyödynnä vapaapalautteita
Lisää kysymysten joukkoon ainakin yksi vapaapalautekysymys. Näin asiakkaasi voivat antaa sinulle palautetta myös asioista, joista et ole välttämättä muistanut kysyä. 

4. Jaa kyselyä aktiivisesti 
Korkean vastausprosentin saadaksesi kyselyn aktiivinen jakaminen on luonnollisesti tärkeää. Kutsu vastaajia henkilökohtaisesti sähköpostilla, upota kyselylinkki nettisivuillesi ja hyödynnä sosiaalista mediaa. 

5. Toimi palautteen pohjalta
Varmista, että kyselyillä kerättyä tietoa hyödynnetään ja palautteen pohjalta toimitaan. Mikäli asiakkaiden palautetta ei huomioida, asiakaskunta pettyy eikä välttämättä enää jatkossa vastaan lähettämiisi kyselyihin.

Kaipaatko lisää vinkkejä kyselyiden tekemiseen? Tutustu kattavaan kyselyoppaaseemme. Löydät oppaasta runsaasti ohjeita onnistuneen kyselyn suunnitteluun ja rakentamiseen. 

New Call-to-action