Kuinka herätät sisäisen voittajasi - 3 innostavaa tarinaa onnistumisesta

 

Meissä jokaisessa asuu sisäinen voittaja. Se, joka ei anna periksi ja on valmis laittamaan kaiken peliin meille tärkeän asian eteen. Aina tämä voittaja ei kuitenkaan ole vahvimmillaan ja saatamme epäillä, onko sitä edes olemassa. Kyllä se siellä on. Se täytyy vain löytää ja aktivoida.

Kuinka herätät sisäisen voittajasi? Kokosin kolme inspiroivaa tarinaa siitä, kuinka joku on noussut tyhjästä koko maailman tietoisuuteen oman unelmansa perässä. Mitä voimme oppia näistä esimerkeistä?

1. Usain Bolt - maailman nopein mies

Vuonna 1996 Bolt katsoi nuorena poikana Atlantan olympialaisten 100 metrin finaalin ja päätti, että hänestä tulee joku päivä maailman nopein mies. Päätöksen jälkeen hän on käyttänyt aikansa ja energiansa harjoitteluun sekä kilpailemiseen.

Parinkymmenen ikäisenä Boltilla todettiin paha skolioosi. Lääkäri totesi, ettei hän todennäköisesti enää ikinä pystyisi kilpailemaan juoksuradoilla. Hän ei kuitenkaan antanut periksi, vaan löysi keinot selän hoitamiseen lääkärinsa avulla.

Vuonna 2015 kesällä Pekingin olympialaisissa nähtiin Boltin ja Justin Gatlinin kohtaaminen 100 metrillä. Lähtökohta oli seuraava: Gatlin oli elämänsä kunnossa ja voittanut ylivoimaisesti kaikki kauden aiemmat kilpailut. Bolt sen sijaan ei ollut parhaassa iskussaan. Odotus olikin, että Gatlin kukistaa Boltin pitkästä aikaa.

Välierissä Gatlin oli selkeästi nopein kaikista. Boltin juoksu meinasi tyssätä jo lähtöön, kun hän oli lähellä kaatua nenälleen. Kuitenkin Bolt taisteli itsensä finaaliin.

Finaali käynnistyi hyvin molempien juoksijoiden osalta. Gatlin juoksi kärjessä 90 metriin saakka, jolloin hänen juoksunsa hajosi ja Bolt pääsi edelle. Bolt piti juoksun kasassa loppuun saakka ja voitti maailmanmestaruuden yhdellä sadasosasekuntilla! Voittoaika oli huonompi kuin Gatlininin välieräaika, mutta juuri riittävän hyvä voittoon.

Mitä voimme oppia Usain Boltilta voittamisesta?

1. Vankkumaton voitontahto

Jos haluat voittaa, niin kehitä itsellesi vahvempi voitontahto kuin yhdelläkään kilpakumppanilla. Kun jotain riittävästi haluaa, niin sen yleensä saavuttaa. Boltilla oli kovempi tahto ja henkinen kantti kuin Gatlinilla.

2. Hyvä fiilis

Huippujuoksijat käyvät kovaa henkistä kamppailua jo ennen kilpailua. Se jonka kantti kestää parhaiten, niin yleensä voittaa. Bolt on hieno esimerkki positiivisesta mielenhallinnasta. 

3. Valtava työn määrä

Bolt on aina ollut erikoisen kova harjoittelemaan. Hän uskookin, että kova harjoittelu on yksi tärkeimmistä menestyksen avaimista.

4. Vahvat henkilökohtaiset syyt voittamiseen

Voitontahdon takana on usein vahvat henkilökohtaiset syyt voittamiseen. Toiselle se on läheiset ystävät, toiselle jonkun tärkeän asian rahoittaminen tai mikä vaan. Kunhan syyt ovat riittävän vahvat, niin ihminen löytää valtavasti käyttämättömiä voimavaroja.

2. Muhammad Ali - The Greatest

Muhammad Ali on yksi maailman menestyneimmistä nyrkkeilijöistä. Hän oli ensimmäinen nyrkkeilijä, joka voitti kolmesti maailmanmestaruuden. Hän aloitti nyrkkeilyn 12-vuotiaana ja voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa jo 22-vuotiaana.

Mitä voimme oppia Muhammad Alilta voittamisesta?

1. Kärsi nyt - juhli myöhemmin

Tee ahkerasti töitä tulevaisuuttasi varten. Älä odota nopeita voittoja, äläkä koskaan anna periksi. Kärsi nyt ja juhli myöhemmin mestarina.

2. Voittaminen on henkistä

Voittajia ei tehdä kuntosalilla. Se tapahtuu pään sisällä. Jos todella haluat voittaa, niin sinulla tulee olla polte voittamiseen, suuria unelmia ja kirkas visio siitä, minne haluat mennä.

3. Positiiviset hokemat luovat uskoa

Ali oli tunnettu, kuinka hän huusi hokemia ennen kehään nousemista, kuten: ”Float like a butterfly, sting like a bee. Nobody can beat Mohammad Ali.” sekä ”I am the greatest of all time.”

Ihmiset pitivät Alia ylimielisenä hokemien takia. Myöhemmin hän on kuitenkin kertonut hokeneensa niitä itseään varten, koska kehään nouseminen jännitti niin paljon. Hokemien avulla hän pääsi oikeaan mielenmaisemaan ja uskoi voittoonsa.

4. Tavoittet

Aseta itsellesi kovia tavoitteita ja pysy niissä. Tavoitteet ovat liikkeessä pitävä voima.

5. Visualisoi voittaminen

Visualisoi mielessäsi voittaminen. Usein ihmismieli täyttyy peloista ja epäuskosta. Alin vahvuus oli henkinen valmistautuminen voittoon, ei tappioon.

3. Oprah Winfrey - köyhistä oloista miljardööriksi

Oprah Winfreyn keskusteluohjelma, The Oprah Winfrey Show, on Yhdysvaltain pitkäaikaisin päiväsaikaan lähetetty television keskusteluohjelma. Winfreyn omaisuus lasketaan nykyään miljardeissa. Hän ei kuitenkaan ole syntynyt rikkaaseen perheeseen tai menestynyt sattumalta.

Oprah syntyi hyvin köyhään perheeseen. Häntä käytettiin seksuaalisesti hyväksi lapsena ja hän sai jo 14-vuotiaana vauvan, joka kuitenkin kuoli parin viikon ikäisenä. Lähtökohdat hyvälle elämälle eivät siis olleet otollisimmat. Kuinka Oprah on onnistunut rakentamaan urastaan niin menestyksekkään?

1. Tulet juuri sellaiseksi, kuin uskot tulevasi

Oprah uskoi alusta lähtien kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa saavuttaa tavoitteensa. Hän rohkaisee kaikkia muitakin uskomaan itseensä. Meidän jokaisen sisällä on äärimmäinen potentiaali, vaikkei se koko aikaa siltä tuntuisikaan.

2. Kyky selvitä vaikeista tilanteista

Oprah kertoo luoneensa selviämisvaiston jo nuorena vaikessa oloissa. Se on auttanut häntä myös myöhemmin etenemään uralla, vaikka polku ei olekaan ollut helppo.

3. Kyky tunnistaa ja hyödyntää mahdollisuuksia

Oprah uskoo pelkän sattuman sijaan mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Jokaisen kohdalle tulee mahdollisuuksia. Se joka osaa niitä parhaiten hyödyntää, pärjää parhaiten.

4. Palvele muita

Mieti aina, kuinka voit olla muiden avuksi. Mitä enemmän autat muita, sitä enemmän sinua autetaan ja mahdollisuuksia tarjoutuu. Käännä siis ajatuksesi itsesi hyödyttämisestä muiden palvelemiseen.

5. Seuraa unelmiasi

Oprahin mukaan unelmien seuraaminen on ollut tärkein yksittäinen asia hänen urallaan. Hän tunsi kutsumuksen toimittajan työhön jo nuoruudestaan lähtien. Myöhemmin urallaan hän on hylännyt kaikki muut työehdotukset ja pysyttäytynyt unelmiensa toteuttamisessa. Tämä on vaatinut rohkeutta, mutta kantanut hedelmää.

 Toivottavasti nämä esimerkit ja ohjeet auttavat sinua löytämään ja herättämään henkiin sisäisen voittajasi. Onnea matkaan!

Kun löydät oman sisäisen voittajasi, niin voit jalkauttaa samaa asennetta koko henkilöstöösi. LATAA suosittu opas innostuneisuuden johtamiseen ja mittaamiseen.

Tuomas Haapsaari / CMO / @tomehaa