Onko interaktiivinen sisältö pelkkä trendi-ilmiö?

Onko interaktiivinen sisältö pelkkä trendi-ilmiö?

Interaktiivinen sisältö on yksi tämän hetken tehokkaimmista sisältötyyppeistä. Demand Metric Researchin raportin mukaan interaktiivinen sisältö voi jopa kaksinkertaistaa markkinoinnin tehon muun muassa lisäämällä liikennettä nettisivuilla tai uusien liidien määrää. Samaan aikaan peräti 91 % ostajista kuluttaa mieluiten sisältöä, joka on interaktiivista.

Mikäli luotamme näihin tutkimuksiin, on selvää, että jokainen meistä voisi hyötyä interaktiivisesta sisällöstä. Mitä interaktiivinen sisältö todellisuudessa sitten tarkoittaa?

 

Mitä interaktiivinen sisältö on?

Kun puhumme interaktiivisesta sisältöstä, puhumme kaikista niistä sisällöistä, joissa kuluttaja pääsee vuorovaikutukseen sisällön kanssa. Hyvinä esimerkkeinä ovat muun muassa nettitestit, pelit, interaktiiviset infograafit ja videot sekä erilaiset laskurit.

Tämän tyyppisessä markkinointisisällössä on hienoa sen yksilöllisyys - ihmiset voivat saada reaaliaikaisia tuloksia, oppia itsestään tai tulla osaksi tarinoitasi henkilökohtaiselta tuntuvan sisällön avulla. Interaktiivinen sisältö soveltuu hyvin myös tiedonkeruuseen. Saat tietoa esimerkiksi siitä, millaisia persoonia kohderyhmäsi sisältää ja mistä he pitävät.

 

Interaktiivinen sisältö: uusi villitys vai pysyvä tehokeino?

Mikäli päätämme investoida interaktiiviseen sisältöön, on hyvä miettiä onko se tullut tänne jäädäkseen vai onko se vain hetken huumaa? Etenkin markkinoinnissa keinot ja sisällöt, jotka ovat täällä tänään, saattavat hetken päästä olla jo unholassa.

Väitän kuitenkin, että interaktiivinen sisältö ei ole menossa mihinkään ja siihen on niin biologisia, historiallisia kuin kulttuurisiakin syitä. Tosiasia on, että olemme neurologisesti kytkettyjä toimimaan vuorovaikutuksessa. Se on osa kovakoodattua ihmisluontoamme. Olemme olleet tuhansien vuosien ajan vuorovaikutuksessa toistemme sekä ympäröivän maailman kanssa. Sama tarve heijastuu myös markkinoinnissa: sisällön kuluttajina emme halua vain seurata vierestä - haluamme kokea, tuntea, vaikuttaa ja olla osana tarinaa.

Interaktiivinen sisältö on vasta alkua

Elämme ainutlaatuista hetkeä historiassamme, sillä jo tieteiskirjoista ja -elokuvista tuttu interaktiivisen markkinoinnin ja mainonnan mahdollistava tekniikka on nyt kaikkien saatavilla.

Viimeisen 100 vuoden ajan olemme päässeet nauttimaan passiivisen sisällön ihmeistä. Ajattele, kuinka elokuva, radio ja televisio tulivat osaksi elämäämme. Markkinointi oli pitkään hyvin passiivista ja se hyväksyttiin vuosikymmeniä, koska meillä ei ollut muita vaihtoehtoja. Vaikka interaktiivista sisältöä on nähty aikaisemmin, suuri yleisö ei päässyt nauttimaan siitä. Tähän oli kaksi merkittävää syytä.

Ensimmäinen ongelma oli sisällön jakelu. Ennen markkinoijien oli vaikeaa levittää sisältöään yksilöllisesti ja samaan aikaan suurelle joukolle. Viime vuosikymmenien aikana internet on kuitenkin muuttanut tavan, jolla voimme jakaa ja kuluttaa sisältöä. Nykyään miltei jokaisen taskusta löytyy älylaite, joka mahdollistaa täysin yksilöllisen kokemuksen eri sisältöjen suhteen.

Toinen ongelma on ollut interaktiivisten sisältöjen tekemisen kustannus. Interaktiivisen sisällön tekeminen on nyt kuitenkin kokenut muutoksen. Nykyään melkein jokainen meistä pystyy tekemään nettitestin tai lisäämään vuorovaikutteisia elementtejä videoihin ilman suurta kustannusta. Enää sinun ei tarvitse kääntyä taitavan ohjelmoijan puoleen tai maksaa kymmeniätuhansia euroja yhdestä sovelluksesta. 

 

Millainen interaktiivinen sisältö toimisi teille parhaiten?

Kokeile ilmaiseksi >>

 

Älä odota, vaan toimi

Kuten aiemmin mainittu, vuorovaikutus on tärkeä osa ihmisluontoamme, ja tämän päivän teknologia antaa meille mahdollisuuden jakaa tarinoita ja yksilöidä niistä syntyvää kokemusta.

Vuorovaikutteinen sisältö antaa meille mahdollisuuden kokea asioita yksilöinä ja se innostaa meitä jakamaan sisältöä entistä enemmän. Halu olla vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa on kovakoodattu geeneihimme. Mitä enemmän maailma digitalisoituu, sitä enemmän haluamme saada sisältöä, joka on henkilökohtaisempaa, reaaliaikaisempaa ja intuitiivisempaa.

Yhteenvetona: interaktiivinen sisältö on enemmän kuin tehokas ja nykyaikainen markkinointitrendi. Se on mahdollisuus, jolla teemme markkinoinnista inhimillisempää.

Haluatko tietää lisää interaktiivisesta sisällöstä? Lataa ilmainen opas ja saat parhaat vinkkimme aiheesta:

Learn How to Increase Traffic, Leads and Engagement with Interactive Content