Innostunut henkilöstö on yrityksen paras käyntikortti!

innostunut henkilöstö on yrityksen paras käyntikortti

Jokin aika sitten kollegani tuli toimistolle silmät intoa täynnä ja kehui juuri tapaamansa yrityksen pilviin saakka. Innostus oli käsin kosketeltavissa.
Mistä näin suuri innostus mahtaisi johtua?

Selvisi, että kollegani oli ollut kyseisen yrityksen johtajan kanssa palaverissa ja yrityksen edustaja oli ollut erittäin innostunut kaikesta tekemisestään. Innostus oli tarttunut kollegaani. Kuvitelkaa, että kollegani oli tavannut kyseisestä yrityksestä vain yhden ihmisen ja mielikuva koko yrityksestä oli erittäin vahva. Hän ajatteli, että yrityksessä kaikki ihmiset ovat samanlaisia kuin hänen juuri tapaamansa johtaja oli. 

Mietipä, millaista viestiä ja tunnelmaa henkilöstösi välittää yrityksestäsi, mikäli kaikki ovat yhtä innoissaan kuin tämä kyseinen johtaja. Ero innostuneen ja kyynistyneen työntekijän välillä on valtava! Mikäli haluat, että myyjäsi ja asiakasrajapinnassa toimiva henkilöstö välittää hyvää kuvaa yrityksestäsi, niin satsaa siihen, että nämä ihmiset ovat hyvällä fiiliksellä ja innoissaan siitä, mitä tekevät.

Mietipä, millaista viestiä ja tunnelmaa henkilöstösi välittää yrityksestäsi, mikäli kaikki ovat yhtä innoissaan kuin tämä kyseinen johtaja.

Toinen esimerkki samasta aiheesta: Kaverini kertoi vastikään eräästä tasoitemiehestä, joka oli tasoittanut hänen rakenteilla olevan talonsa seinät. Hän kertoi tasoitemiehen olleen paras, jonka oli koskaan tavannut. Miksi?

Jos haluat päästä syvemmälle innostumisen mittaamiseen ja kerätyn tiedon analysointiin, niin lataa tästä opas onnistuneeseen henkilöstökyselyyn.

New Call-to-action

Kaverini kertoi tasoitemiehen olleen erittäin positiivinen ja ammattilainen työssään. Ystäväni kertoi, että miehestä huokui, kuinka hän tykkäsi työstään. Lopputuloksena tasoitemies sai kaverini kautta myös viisi uutta työmaakohdetta suositteluina. Mitä, jos tasoitemies olisi ollut se työhönsä väsynyt ja tylsistynyt keskiverto tasoitemies? Uusia työmaita ei olisi suosituksina tullut.

Toteankin toiseen kertaan, että satsaa siihen, että työntekijäsi ovat innostuneita työstään ja yrityksestäsi. Selvitä tarkkaan, kuinka motivoida työntekijöitäsi. Selvitä asiat, jotka vievät kohti tyytyväisyyttä ja tyytymättömyyttä.

Reagoi ja vahvista vahvuuksia. Etsi myös tärkeimmät kehittämisen paikat ja korjaa ne kuntoon. Usein innostuneisuus on melko pienistä asioista kiinni. Yrityskulttuuri on tärkein.

Varmista, että teillä on yhteinen maali, jonka eteen koko henkilöstö tekee töitä. Ota sisään vain ihmisiä, jotka sopivat työyhteisöönne. Älä rekrytoi pelkkää osaamista. Se voi pahimmassa tapauksessa pilata koko työympäristönne. Satsaa ihmisiin, koska ne ovat tärkein voimavarasi.