Haastattelussa Jarkko Kurvinen: B2B-markkinoinnin ja -myynnin pelikirja

B2B-markkinoinnin ja myynnin pelikirja

Saimme vieraaksemme Plutonin perustajan Jarkko Kurvisen, joka julkaisi vastikään B2B-markkinoinnin ja -myynnin pelikirjan yhdessä Mikko Sepän kanssa. Kirjassa paneudutaan mm. yrityskulttuuriin, asiakaskokemukseen ja ketterän markkinoinnin rakentamiseen. Kirjan kantavana voimana näkyy vahvasti myös inbound-markkinointi ja -myynti. 

Mitkä ovat suomalaisen B2B-myynnin ja -markkinoinnin suurimmat haasteet?

Suurin haaste monelle yritykselle on markkinoinnin tulosvastuuttomuus. Liian monesti markkinointi on kivaa ja luovaa puuhastelua, eikä se keskity mittaamaan oikeita asioita. Näiden syiden takia myynniltä ja markkinoinnilta puuttuu usein yhteinen kieli, jolloin tiimien yhteistyö ei tuota lisäarvoa yritykselle.

Samaan aikaan asiakkaalla on enemmän tietoa kuin koskaan ja jopa 80% ostopäätöksistä tehdään ilman myyjän apua. Tiedon helppo saatavuus onkin muuttanut myynnin ja markkinoinnin rooleja, ja nykypäivänä markkinoinnin tuleekin ottaa suurempi rooli asiakashankinnassa, sekä toimia ensisijaisena tiedonlähteenä asiakkaalle. Toisaalta asiakas ei ole kiinnostunut ainoastaan tiedosta, vaan markkinoinnin tulisi tarjota asiakkaalle myös näkemystä.

Toinen yhtä yleinen ongelma on vääristä asioista puhuminen. Yritykset sortuvat liian usein puhumaan pelkästään omista ongelmistaan tai uudesta tuotteesta. Näin päädytään monelle tuttuun tilanteeseen, jossa yrityksen ja asiakkaan välille ei synny kunnon keskustelua.

Onko liidien tuottaminen haasteena? Lataa tästä kattava opas liidigenerointiin!

Opas liidien generointiin

Mitkä olisivat hyviä mittareita markkinoinnille?

Markkinoinnin tulisi keskittyä mittaamaan asiakkaan elinkaaren arvoa ja hankintahintaa. Tällöin markkinointi ei keskity pelkästään silmäpareihin tai luovaan puuhasteluun, vaan asioihin mitkä kiinnostavat myös yrityksen johtoryhmää. 

Lue lisää aiheesta kirjasta ja verkkosivuilta:
http://www.b2bpelikirja.fi/

Katso koko haastatteluvideo: