Haastattelussa St. Gallenin yliopiston MBA-ohjelma: "ZEFsurvey taipuu moneen"

54

ZEFsurveyn satoihin asiakkaisiin mahtuu organisaatioita laidasta laitaan, niin yrityksiä ja kuntia kuin akateemisen maailman edustajia. Eikä maailman tarkin kyselytyökalu auta päätöksenteossa ainoastaan Suomen rajojen sisäpuolella. Haastattelimme Sveitsin alppimaisemissa St. Gallenin yliopiston MBA-ohjelmassa työskentelevää Corporate Relations Manager Lassi Viljakaista.

Viljakainen kertoo käyttäneensä Arviointikonetta sveitsiläisyliopistossa puolentoista vuoden ajan. Alun perin ZEFsurvey hankittiin palautteenkeruuseen MBA-ohjelman järjestämiä rekrytointitilaisuuksia varten.

"Tilaisuuksissa yritykset käyvät esittelemässä omaa toimintaansa opiskelijoille ja Arviointikoneen avulla selvitetään esimerkiksi, olivatko opiskelijat tyytyväisiä yrityksen esitykseen ja olisivatko he kiinnostuneita työskentelemään yrityksessä esityksen perusteella. Kyselystä saatu raportti lähetetään suoraan yritykselle. Yritykset arvostavat tätä todella paljon ja ovat kiitelleet erityisesti sitä, että esiintyjät saavat henkilökohtaisen palautteen onnistumisestaan ja suoran palautteen siitä, onko tämä rekrytointikanava heille oikea.

"ZEFsurvey taipuu moneen"

Kun ZEFsurvey todettiin toimivaksi ja sen monipuoliset käyttömahdollisuudet valkenivat, otettiin työkalu käyttöön St. Gallenin yliopistolla useassa eri tehtävässä. Palautteenkeruun lisäksi kyselytyökalu rullaa mm. erilaisissa tapahtumissa, projekteissa ja urasuunnittelussa. ”ZEFsurvey taipuu moneen ja käytämme sitä käytännössä kaikkeen, mihin se vain käy. Vaikkei työkalua olekaan tehty ensisijaisesti akateemiseen maailmaan, niin se sopii sinne erinomaisesti.

Yliopistolla on Arviointikoneen avulla rakennettu esimerkiksi vaalikonetta muistuttava elektroninen cv-kirja, jonka avulla yritykset voivat etsiä opiskelijoiden joukosta haluamansa työntekijän sekä ”Mentor me –kone”, jonka avulla uusille opiskelijoille etsitään sopiva mentori alumnin ja yrityskontaktien joukosta.

cover10

Erilaisissa yliopiston tapahtumissa Arviointikoneella taas hoituu tapahtumapalautteen lisäksi jo ennen tapahtumaa niin osallistujien rekisteröinti kuin heidän kiinnostusten kohteiden ja ruokailumieltymysten selvittäminen. ”Arviointikoneen kautta pystyy lähettämään muistutukset ja katsomaan, kuka on vastannut kyselyyn ja kuka ei ole vielä aloittanut vastaamista. Näin ei tarvitse häiritä kaikkia lähettämällä kutsuja jokaiselle uudelleen ja säästyy aikaa, kun ei tarvitse selata esimerkiksi osallistujoiden Excel-listaa.”

"Säästetyissä työtunneissa ZEFsurvey maksaa itsensä takaisin"

Suurimmaksi Arviointikoneesta saaduksi hyödyksi Viljakainen mainitseekin ajan ja rahan säästymisen. ”Kyselyitä pystyy tekemään todella nopeasti ja kutsut lähettämään sähköpostilla. Raportit voi lähettää suoraan eteenpäin, joten aikaa säästyy siinäkin. Kyselyistä saa myös helposti myös visuaalisen, elävän näköisen, mikä nostaa vastausprosentteja. Opiskelijamme ovat kehuneet käyttäjäystävällisyyttä, kun kyselyyn voi vastata vaikka bussipysäkiltä mobiililaitteella. Vastaaja-aste onkin noussut reilusti.

Arviointikoneen hankkimista miettiessä Viljakainen kehottaa kiinnittämään huomiota erityisesti kustannusseikkoihin. ”Säästetyissä työtunneissa ZEFsurvey maksaa pian itsensä takaisin. Jos yritys ymmärtää laskea sen, kuinka paljon Arviointikoneella säästyy aikaa ja kuinka paljon tuottavuutta kehittäviä ratkaisuja pystyy sillä hankitun tiedon perusteella tekemään, niin ROI (sijoitetun pääoman tuotto-%) on todella hyvä. Suosittelen Arviointikonetta ilman muuta.”

Viljakainen kertoo olevansa tyytyväinen myös yhteistyöhön ZEFin kanssa. ”Työntekijämme kiittelevät ZEFiä erityisesti nopeasta asiakaspalvelusta. Itse haluan mainita ZEFiltä erityisesti Sami Mikkolan, jonka kanssa yhteistyömme on salamannopeaa. Vaihtelemme kehitysideoita jatkuvasti ja Sami on aina laittanut ideat nopeasti eteenpäin kehitykseen. Ryhdymme pian kokeilemaan myös ZEFin Livezhatia nettisivuillamme.”

Näyttökuva 2014-10-29 kello 12.05.14