8 askelta, joilla jalkautat jatkuvan oppimisen osaksi yrityskulttuurianne

Kuinka jalkautat jatkuvan oppimisen osaksi yrityskulttuurianne?

Viikko käynnistyy koko henkilöstön yhteisellä palaverilla, jossa käymme läpi jokaisen itse kertomana edellisen viikon urheilut ja fiilikset tulevaan viikkoon. Tällä viikolla palaverissa tuntuu olevan hieman normaalia sähköisempi ilmapiiri.

Torstaina nimittäin alkaa kauan odottamamme tapahtuma: Nordic Business Forum!

Meillä on ollut jo usean vuoden ajan tapana osallistua NBF:ään koko henkilöstön voimin. Tapahtuma on meille yksi vuoden tärkeimmistä. On mahtava päästä kuulemaan maailman parhaita puhujia ja asiantuntijoita kahden päivän ajaksi.

Tapahtuma on tuonut ZEFiläisille valtavasti fiilistä työntekoon ja sytykkeen itsensä kehittämiseen. Oivaltamisen energia sytyttää jokaisen paikallaolijan. Esityksistä saadut vinkit ja neuvot ovat menneet tehokkaasti arjen tekoihin - asiakkaiden menestystarinoiksi.

Itseoppivan tiimin vahvuus

Johdatko joukkuetta, joka omaehtoisesti kehittää jatkuvasti itseään? Tiimin johtajana on turvallinen olo kun tiedät, että joukkueesi koostuu alan huipuista, jotka opiskelevat itsenäisesti kaikki uusimmat opit. Sinun ei itse tarvitsekaan tietää kaikesta kaikkea, vaan joukkueesi koostuu parhaista asiantuntijoista, joilta opit jatkuvasti uutta.

 

”Jos haluat edetä nopeasti, toimi yksin. Jos haluat päästä pitkälle, toimi yhdessä.”

 

Kirjoitin aiemmin blogiin 10 vinkkiä, joilla kuka tahansa tekee jatkuvasta oppimisesta itselleen tavan. Tästä kirjoituksesta saat vinkkejä, kuinka johtajana rohkaiset työntekijöitäsi kehittämään itseään ja viet jatkuvan oppimisen osaksi yrityskulttuurianne.

 

 

”Oppiminen lähtee jokaisesta itsestään, mutta johtajana voit olla tukemassa ja rohkaisemassa työntekijöitäsi itsensä kehittämiseen. Jos autat työntekijöitä tämän tavan luomisessa, niin teet heille elinikäisen palveluksen.”

1. Rekrytoi ihmisiä, jotka ovat motivoituneita ja kehittävät säännöllisesti itseään.

”Rekrytoi asenne, opeta ammattitaito.” Kun ihminen on motivoitunut ja eteenpäin suuntautunut, oppiminen lähtee itsestä eikä sitä tarvitse kenenkään tyrkyttää.

2. Näytä johtajana mallia muille ja tuo esille omakohtaiset hyödyt itsesi kehittämisestä.

Edestäpäin ja esimerkillä on se paras keino innostaa koko porukka mukaan itsensä kehittämiseen.

3. Tarjoa mahdollisuuksia päästä kuulemaan maailman huippuja.

Kun saa pienen maistiaisen huippuosaajasta, niin se toimii usein sytykkeenä sukeltaa syvemmälle oppimiseen. Mm. Nordic Business Forum ajaa meillä tätä asiaa.

4. Auta ihmisiä löytämään aikaa oppimiselle.

Aikaa itsensä kehittämiseen on oikeasti jokaisella. Aika tulee vaan löytää ja jotain vähemmän tärkeää voi joutua jättämään pois. Yksi hyvä vinkki on siirtymien hyödyntäminen. Esimerkiksi automatkat on oiva paikka kuunnella äänikirjaa.

5. Järjestä lukupiirejä.

Yhdessä moni asia on mukavampaa. Kun isompi porukka lukee saman kirjan, niin vähemmän lukevakin voi innostua oppimaan. Lukupiirin kannattaa sparrailla kirjan oppeja yhdessä ja miettiä, miten niitä voisi soveltaa arjen työssä.

6. Anna vastuuta ja haastavia tehtäviä.

Kun vastuulla on riittävän haastavia tehtäviä, niin opiskelusta tulee positiivinen pakko. On tärkeää, että opiskelun kohde on kiinnostavaa, jotta siitä jää hyvät kokemukset.

7. Tehkää itsensä kehittämisestä hieno ja arvostettava asia, ei pakollinen peikko.

Auta työntekijöitä oivaltamaan, että itsensä kehittäminen auttaa eniten heitä henkilökohtaisesti. Auta heitä sitomaan omat tavoitteensa oppimisen ympärille. Kun opiskelusta tulee ihmistä itseään palvelevaa, niin silloin motivaatio löytyy.

8. Anna työntekijöiden itse innostua oppimisesta - älä tyrkytä.

Toisille riittävän sytykkeen löytyminen vie enemmän aikaa kuin toisille. Anna ihmisten itse innostua oppimisesta. Tarjoa hyviä mahdollisuuksia löytää sytykkeitä ja palkitse itsensä kehittäjät vastuullisilla tehtävillä.

ZEFillä kaikki tapahtuu arvomaailman kautta. Yksi arvoistamme on Passion. Se tarkoittaa intohimoa ja elämänpaloa. Kyseisen arvon alakohtana on seuraava lause: ”Kehitän itsestäni parhaan.” Tämä tapahtuu ainoastaan jatkuvan oppimisen kautta.

Mittaamme arvojen toteutumista jokaisen palaverin alussa. Tämäkin kohta käydään joka kerta läpi, ja se juurruttaa jatkuvan oppimisen tapaa koko ajan.

Kuinka henkilöstö on motivoitunut ja innostunut työssään? Työtyytyväisyyden mittaamisen sijaan voisitte kokeilla innostuneisuuden mittaamista. Lataa tästä ilmaiseksi opas henkilöstön innostamiseen ja sen mittaamiseen!