10 vinkkiä jatkuvaan oppimiseen, joilla siivität urasi nousuun

10 vinkkiä jatkuvaan oppimiseen, joilla siivität urasi nousuun

Olin tehnyt pitkän päivän ja tavannut useita asiakkaita ympäri Suomea. Päivän päätteeksi olin jo melko väsynyt ja edessäni oli vielä noin neljän tunnin ajomatka Espooseen. Mietin, kuinka käyttäisin ajan fiksusti.

Muistin, että toimitusjohtajamme oli useaan kertaan suositellut Brian Tracyn audioiden kuuntelemista. En kuitenkaan vielä tähän mennessä ollut niitä kuunnellut. Laitoin napit korviini, avasin kännykästäni Youtuben ja kirjoitin: Brian Tracy - 10 Keys To Personal Power. Löysin kuuden videon sarjan ja laitoin sen pyörimään.

Brianin pointit videolla osuivat ytimeen. Olin aivan haltioissani! Ohjasin autoa välillä yhdellä kädellä ja välillä polvillani kun kirjoitin muistiinpanoja ylös muistivihkooni. Tuli käsittämättömän voimaantunut olo ja ihmettelin, miksi en ollut aloittanut näiden opiskelua jo aiemmin. 

Vaikka oli perjantai-iltapäivä, niin tuli hirvittävä hinku päästä asiakkaalle mahdollisimman pian. Olin todella innostunut. Moni asia loksahti päässäni kohdalleen ja useaan otteeseen mietin, miksi ihmeessä olin käyttäytynyt jollain tietyllä tavalla aiemmilla myyntikäynneillä.

Minulle tuli valtava tiedon jano. Halusin oppia lisää ja lisää. Kuuntelin koko matkan ja en meinannut malttaa lopettaa edes saavuttuani kotiin. Vaimoni oli kuitenkin asiasta toista mieltä.

Näin alkoi oma oppimisen polkuni. Kaikki parhaat ideani ja oivallukseni ovat tulleet jostain kirjasta tai audiosta. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että mitä enemmän lukee ja kuuntelee, sen parempi se on oman kasvun kannalta.

 

Kuinka teet jatkuvasta oppimisesta tavan?

Jatkuvasta oppimisesta kannattaa tehdä itsellesi tapa. Kun se on tapana, niin sitä ei tarvitse sen kummemmin miettiä ja suunnitella. Alla 10 vinkkiä, kuinka teet jatkuvasta oppimisesta osan arkeasi.

1. Aloita tänään. 

Päätä ottaa jatkuva oppiminen vahvuudeksesi. Älä siirrä aloittamista huomiselle tai johonkin tulevaisuuteen, vaan aloita heti. Opiskele vaikka 15 minuttia, kunhan aloitat.

2. Opiskele monipuolisesti.

Rytmitä oppiminen tasaisesti. Opiskele ammatillista sisältöä, henkistä kasvua, johtamista, ihmisten kohtaamista jne.

- Rytmittäminen pitää opiskelun mielenkiintoisena ja kehityt tasaisesti.

3. Etsi sinulle parhaiten sopivat tavat oppia.

- Yhdelle sopii videot, toiselle audiot ja kolmannelle taas kirjat.

4. Sinulla on aikaa. Käytä ajomatkat / siirtymät hyödyksi.

- Kuinka paljon istut päivässä autossa? 30 minuuttia vai tunnin? Jos istut yhteensä tunnin autossa joka päivä ja opiskelet koko ajan, niin viikossa tämä tekee jo 7 tuntia, kuukaudessa yli 30 tuntia ja vuodessa yli 360 tuntia! Mieti kuinka paljon ehdit oppia tässä ajassa sellaista, mitä ei opiskeleva ei opi. Muutamassa vuodessa aikamoinen etumatka. 

5. Osta kirjoja ja audioita.

- Älä pihistele. Näissä hankinnoissa takaisinmaksu on varma.

6. Löydät hyvää materiaalia myös ilmaiseksi Youtubesta ja jopa Spotifystä. 

- Youtube muistaa nykyään, mihin kohtaan edellisellä katselukerralla jäit.

7. Pidä oppiminen jatkuvana.

- Älä lopeta tai jätä taukoja, jotta tapa ei unohdu. Mikäli jääkiekkojoukkue lopettaa harjoittelun, niin taso ei vain pysy samana kuin ennen, vaan se lähtee välittömästi laskemaan. Sama toimii oppimisen suhteen.

”Kuka tahansa, joka lopettaa oppimisen, on vanha, on hän kaksikymmentä tai kahdeksankymmentä. Kuka tahansa, joka opiskelee, pysyy nuorena.” - Henry Ford

8. Opi muilta

- Uskotko, että jokaisella kohtaamallasi ihmisellä on mahdollisuus opettaa sinulle jotain? Mentorit ovat erinomainen keino saada juuri sinulle ajankohtaista oppia.

”Ihminen ei muutu mihinkään muuten kuin sen perusteella, ketä ihmisiä tapaa tai mitä kirjoja lukee. ” - Og Mandino

9. Etsi tietoa kaikkialta.

- Ole utelias. Kaiva tietoa, mistä ikinä sitä löydät. Internetin aikakaudella kaikki tieto on käsiemme ulottuvilla.

10. Vie oppimasi asiat käytäntöön.

”Kaikki mitä olen oppinut, olen oppinut kirjoista”. - Abraham Lincoln

Henkilöstön halu jatkuvaan oppimiseen on valtava vahvuus yritykselle. Kun kaikki työntekijät haluavat oppia uusia asioita ja kehittävät itseään jatkuvasti, niin yrityksen kasvu on varmaa. Sanotaankin, että yrityksen kasvu on suhteessa henkilöstön henkiseen kasvuun. 

 Og mandino sanoo usein, että fiksut ihmiset ovat tutkineet ja panneet merkille valtavasti asioita, jotka voivat auttaa sinua menemään elämässäsi eteenpäin. He ovat koostaneet näitä havaintoja järkevään muotoon ja kirjoittaneet niistä kirjoja. Ainoa asia, mitä meidän vastuulle jää, on lukea ja oivaltaa.

Ota siis ensimmäinen askel ja aloita tänään! :)

Tässä on yksi hyvä opiskelun kohde jokaiselle johtajalle tai johtajaksi haluavalle! Kaikki lähtee ihmisten innostamisesta. 
Lataa ilmainen opas: Kuinka johdat hyvää yrityskulttuuria